miercuri, 5 septembrie 2012

Cartofi copti / Baked potatoes


Ingrediente:
- cartofi de marime medie
- usturoi
- harissa
- sare
- cimbru
- rozmarin
- ulei cu aroma de lamaie sau puteti inlocui cu o feliuta subtire de lamaie si cateva picaturi de ulei de masline

Ingredients:

- Medium sized potatoes
- Garlic
- harissa
- salt
- thyme
- rosemary
- Oil Lemon flavored or you can replace with a thin slice of lemon and a few drops of olive oil

Cartofii ii curatam de praf, ii intepam cu o furculita si adaugam sare, usturoi, cimbru, harissa, rozmarin si putin ulei cu aroma de lamaie.

We clean the potatoes , then we  pierced with a fork and add salt, garlic, thyme, harissa, rosemary and some olive oil with lemon flavor.
Ii invelim in folie de aluminiu si ii punem intr-un vas pentru cuptor. Ii lasam la foc mic cca o ora  pana se patrund bine.
Wrap them in foil and put them in an oven dish. I leave to simmer about an hour to cook well.

Se servesc fierbinti.
Serve hot.

Pofta buna!

12 comentarii:

  1. Ce mult imi plac cartofii copti.. Voi incerca varianta ta, cred ca-s mult mai buni decat varianta simpla!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai,ce pofta mi-ai facut cu acesti cartofi.A trecut ceva timp de cand nu am facut.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat cu mult timp in urmã ceva asemãnãtor, sunt asa de buni si aromati..mmm...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi plac foarte tare, eu i-am facut altfel, dar am sa incerc si varianta ta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super faini, si mie imi plac dar n-am prea avut tip sa-i fac in ultima vreme...sau am uitat de ei?? Oricum, sunt buni de tot!

    RăspundețiȘtergere
  6. I have discovered harissa recently and made it, so anything with it must be really good. Wonderful idea for baked potato.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sant grozavi acesti cartofi ! tare mult ne plac si noua, acum ca s-a mai racorit cat de cat...am sa-i fac si eu.
    Ps:o leapsa te asteapta la mine pe blog aici:http://floare-floare.blogspot.ro/p/premii.html

    RăspundețiȘtergere
  8. fac des...de harissa asta nu stiam ...o sa vad..imi place tot ce este nou :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am stiut reteta ta pana acuma. Merci :)

    RăspundețiȘtergere