joi, 24 mai 2012

Chec


  Ingrediente:
- 4 oua
- o cana de zahar
- o cana de faina
- 5 linguri de apa
- 5 linguri de ulei
- esente
- 2 lingurite de cacao
- o lingurita de praf de copt

Aceste cantitati sunt pentru un singur chec.

Pentru inceput facem un sirop din apa si zahar. Punem pe foc si lasam pana se topeste zaharul.




Separam ouale si batem albusul spuma tare.

Adaugam treptat tot siropul fierbinte in albus si mixam pana se incorporeaza.
 Adaugam restul ingredientelor, in afara de cacao.
Mixam bine, pana se incorporeaza toata faina.

Asezam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.


 Luam 2 linguri din compozitia alba si o amestecam bine cu cacao.

 
 Turnam compozitia de cacao deasupra celei albe. si formam un model cu o furculita.

Dam la cuptor la foc mic pentru cca. 40 minute. Atentie, nu se deschide cuptorul in primele 15 minute.

Lasam checul in tava sa se racoreasca putin si apoi il putem servi. Este foarte pufos si moale.
Se poate pune zahar pudra deasupra.
Multumesc Anei pentru aceasta reteta delicioasa!
Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Ador checul. De vreo saptamana m-am mai potolit cu dulciurile, dar in chescul tau as da iama fara regrete. Pufos si frumos.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac checurile, sunt atat de usor de facut, rapid si gustoase; bune la micul dejun sau ca o degustare, iamiiii

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu placere draga mea! Ma bucur mult ca ti-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ai dat o idee buna!Nu mai facusem de ceva vreme chec.Ii vine randul in acest week-end.

    RăspundețiȘtergere
  5. O felita cu lapte as manca oricand!!mmmmm!!!O zi buna!!

    RăspundețiȘtergere