joi, 24 ianuarie 2013

Varza a la Cluj / Cabbage a la Cluj

Ingrediente / ingredients: - varza dulce sau murata - Sweet or sour cabbage
- carne tocata de porc - Minced pork
- 2-3 cepe  - 2-3 onions
- pasta de tomate - Tomato paste
- putin cimbru - thyme
- patrunjel - parsley
- orez fiert - Boiled rice


Calim ceapa pana devine translucida si adaugam carnea. O lasam pana isi schimba culoarea.

Fry onion until it becomes translucent and add the meat. Leave until they change color.


Punem compozitia intr-un castron, adaugam orezul fiert, sare, piper, patrunjelul tocat marunt si putina pasta de tomate. Amestecam bine.

Put mixture in a bowl, add the rice, salt, pepper, chopped parsley and a little tomato paste. Mix well.


Eu am folosit vasul roman pentru cuptor, dar se poate folosi orice vas/tava mai adanca.
Am pus pe fundul vasului putina pasta de tomate.

I used roman oven dish, but you can use any pot / pan deeper.
I put on the bottom a little tomato paste.



Tocam varza, dar nu prea marunt  si o impartim in doua. O parte o punem peste pasta de tomate. Deasupra verzei, presaram putin cimbru.

Cut cabbage, but not too small and divided into two. Some put it over tomato paste. Above cabbage, sprinkle a little thyme.


Deasupra verzei, adaugam compozitia de carne si putina pasta de tomate.

Above cabbage, add meat mixture and some tomato paste.


Adaugam varza ramasa, cimbru si pasta de tomate.

 Add remaining cabbage, thyme and tomato paste.


O lasam la cuptor pana se rumeneste frumos ( la foc mic aproximativ 2 ore).

Leave in the oven until nicely browned (about 2 hours over low heat).


Se serveste calda cu smantana sau iaurt.

Serve warm with sour cream or yogurt.

Bon appétit!

8 comentarii:

  1. Hummmm, muito bom aspeto com uma combinação de sabores muito boa

    Até breve
    Paula

    RăspundețiȘtergere
  2. Varză a la Alina am pregătit de multe ori, dar a la Cluj niciodată. Știu din auzite că e forte bună.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatate, eu inca n-am reusit sa fac/mananc...desi stau in Cluj :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pentru mine a fost prima oara cand am facut si a avut un mare succes la masa!

      Ștergere
  4. Linda e apetitosa sua receita. Já anotei para fazer.
    Tenha um ótimo dia.

    RăspundețiȘtergere