Ingrediente:
- 4 oua
- 400ml frisca lichida
- 8 linguri zahar
- 6 linguri de faina
- 3 linguri de cacao
- o esenta de rom
- 400g ciocolata - 300g ciocolata neagra si o ciocolata cu lapte(100g)
- un praf de copt
- un plic de cappuccino
Mod de preparare:
Separam ouale.
Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar, pana se topeste zaharul.
Albusurile se bat spuma tare, peste care adaugam 3 linguri de cacao, faina, praful de copt si galbenusurile.
Omogenizam bine.
Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam la cuptor la foc mic, cca 20 minute.
Ca sa ne dam seama ca este facut, apasam cu degetul pe blat, iar daca il simtim tare, este gata. Il scoatem si il lasam sa se raceasca bine.
Blatul il taiem in doua , dupa ce s-a racit.
Facem un sirop sin 2 linguri de zahar, esenta de rom si apa. Insiropam blatul.
Crema:
Batem frisca.
Ciocolata o topim la foc mic sau la bain-marie.
Dupa ce s-a racit ciocolata, o incorporam in frisca (cate o lingura). Adaugam si praful de cappuccino.
Dupa ce punem toata ciocolata, o lasam la frigider vreo 2 ore, pana se intareste.
Asamblam prajitura: asezam primul blat si turnam o cantitate consistenta de crema. Lasam cateva linguri pentru suprafata.
Asezam cel de-al doilea blat si restul de crema si radem ciocolata deasupra.
O lasam la frigider 1-2 ore.
Pofta buna!
Thanks for visiting my blog. Your recipes are very interesting :)
RăspundețiȘtergereKisses
Super prajitura. Usor de facut si arata super bine!!! Spor la mai multe :*
RăspundețiȘtergereCe bine arata cred ca e o bunatate :-))
RăspundețiȘtergeredaca-i ganache :D eu is prima la usa :D
RăspundețiȘtergerewow...sounds scrumptiously tasty..
RăspundețiȘtergerefirst time here..love your space..awesome presentation with interesting recipe collection.
Am your happy follower now..;)
do stop by mine sometime..
Tasty Appetite
ce cremoasa si buna trebuie sa fie !!!
RăspundețiȘtergereMMMmmm que jugoso con esa trufa!! me encanta!
RăspundețiȘtergereBesossss
Monica, multumesc!
RăspundețiȘtergereDoinitza, Andreea, va astept pe la mine, la o cafea si un ganache!
Jay, Thanks for stopping by !
Catkitchen , este foarte cremoasa si delicioasa, nu ma mai satur de ea!
Alimenta, Besos!
Hmmm, ce bine arata si ce ciocolatoasa e... mai ai vreo feliuta, ca eu vin cu cafeaua ... Multumesc de vizita, te-am dat "in urmarire generala", ca sa te am sub control cind faci ceva bunut si sa ma prezint, chiar si neinvitata...
RăspundețiȘtergereSigur ca mai am! Te astept cu placere!
RăspundețiȘtergereAsa ciocolatoasa este.Mai ai si pentru o pofticioasa o bucatica?Pupici!
RăspundețiȘtergereDelicioasa,am si eu o varianta asemanatoare pe blog!
RăspundețiȘtergereChe golosa:-) ciao
RăspundețiȘtergereawesome recipe...what a cake.
RăspundețiȘtergereDeliciosss
RăspundețiȘtergereTe pup Corina!
RăspundețiȘtergere