sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Saratele cu mac

Ingrediente:
- 500g branza telemea sarata
- 500g faina
- 250ml lapte
- 2 oua
- 2 linguri cu untura - poate fi inlocuita de margarina
- 100g unt
- 3 linguri smantana
- 1 plic de chimen
- mac
- 1 cub de drojdie proaspata
Branza se rade pe razatoarea mare, se amesteca cu faina,smantana, untura, untul, 1 ou, chimenul, drojdia si laptele.

Formam un aluat elastic. Daca este prea moale mai adaugam faina, iar daca este prea tare mai punem lapte. Nu trebuie sa se lipeasca de maini.
Lasam aluatul sa creasca o ora, intr-un loc cald.Pe masa de lucru punem putina faina si intindem o foaie , nu foarte subtire.

Intr-o tava, punem hartie de copt si asezam saratelele taiate cu o forma sau cu cutitul. Le ungem cu galbenus de ou si presaram mac. Se poate presara susan, seminte, cascaval ras, ce va place.

Se servesc calde dar si reci!
Pofta mare!

6 comentarii: