marți, 12 februarie 2013

Cus cus cu legume la cuptor / Couscous with baked vegetables



Ingrediente / ingredients:
- cus cus - couscous
- o ceapa rosie - A red onion
- un ardei rosu mare - A large red pepper
- cartofi - potatoes
- morcov - carrot
- o bucata de dovleac - A piece of pumpkin
- o lingurita de unt - A teaspoon of butter
- coaja rasa de la jumatate de lamaie - Grated zest of half a lemon

Legumele le taiem in bucati mai mari pentru a nu se pierde in tava.

Vegetables are cut into larger pieces  not to lose in the tray.


Le punem intr-o tava, le stropim cu ulei de masline si le bagam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Put them in a pan, sprinkle them with olive oil and stuffing them in the oven until nicely browned.


Cus cusul il punem intr-un castron, adaugam apa fiarta peste el, untul si coaja de lamaie. Il acoperim si il lasam cateva minute si apoi il desfacem cu o furculita.

Put couscous in a bowl, add boiling water over it, butter and lemon peel. Cover it and leave it a few minutes and then mix it with a fork.


Se serveste alaturi de legume. Este foarte aromat datorita cojii de lamaie.

Serve with vegetables. It is very aromatic.

Bon appétit!

4 comentarii:

  1. Nu am mai facut de ceva vreme cus-cus dar daca tu mi-a adus aminte zilele urmatoare il am in plan!
    Ce faci, ce face bebe?
    Sarcina usoara sa ai!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Maria, suntem bine, crestem!!! Ne tot ascunde ''sexul'', sper sa putem vedea la urmatoarea eco!
      Te pup!

      Ștergere