joi, 21 februarie 2013

Supa de pui cu galuste / Chicken soup with semolina dumplings


Ingrediente / ingredients:
- un pui - A chicken
- morcov - carrot
- putin telina - celery
- pastarnac - parsnips
- ceapa - onions
- patrunjel - parsley
- 4 oua - 4 eggs
- gris - semolina
- 3 linguri de ulei - 3 tablespoons of oil

Punem puiul la fiert. Adunam spuma formata la suprafata si adaugam legumele intregi. Lasam la foc pana fiert legumele si carnea.

Put the chicken  to boil. Gather foam formed on the surface and add whole vegetables. Let boil until vegetables and meat are cooked.


Compozitia pentru galuste o formam astfel: batem bine ouale , adaugam sare, piper si uleiul amestecand continuu. Adaugam 13 linguri de gris, nu foarte pline. Trebuie sa iasa o compozitie destul de moale, ca o smantana.

Composition for dumplings are: beat eggs well, add salt, pepper and oil, stirring constantly. Add 13 tablespoons of semolina, not very full. Must come a composition quite soft as a cream.



Cu o lingura luam si turnam in oala galustile. Punem un capac si lasam sa fiarba. In maxim 10 minute sunt gata. Ies pufoase si moi.

Take a spoon and pour into the pot dumplings. Put a lid and let it simmer. In 10 minutes is ready. Fluffy and soft.


Inainte de a pune galustile, scoatem carnea si legumele. Pasam 2-3 morcovi si ii punem la loc in supa. Pot fi taiati si cubulete.
La sfarsit adaugam patrunjel tocat si supa este gata.

Before putting dumplings, remove meat and vegetables. Keep 2-3 carrots and put them back into the soup. Can be cut and diced.
Finally add the chopped parsley and the soup is ready.



Bon appetite!

13 comentarii:

  1. Hi Lavi,
    I love this combination of ingredients, and I love chicken soup and love dumplings so, perfect!!!
    Cheers,
    Lia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta ar fi cred a 2-a oara in viata mea cind fac supa cu galuste... A iesit super, galustele super pufoase. Este vreun secret de stiut cind punem galustele cu lingura? La mine nu s-au prea desprins si a trebuit sa le "ajut" sa inoate :P

    Merci ptr aceasta reteta reusita,
    Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideal ar fi ca lingura sa fie rece tot timpul, sau sa se scufunde in apa rece dupa fiecare galusca pusa in supa.

      Ștergere
  3. una din supele noastre preferate! Foarte frumos ti-a iesit, si plina de vitamine!

    RăspundețiȘtergere