Ingrediente:
- 500g ficatei
- 100g unt
- 200ml vin alb
- 3 catei de usturoi
- o rosie decojita
- o ceapa
- o frunza de dafin
- o lingura de amidon alimentar
- cus cus
Ceapa o tocam marunt si o calim in 50g de unt.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam ficateii.
Cand ficateii se rumenesc putin adaugam frunza de dafin si rosia tocata marunt.
Adaugam vinul si usturoiul tocat. Lasam sa fiarba la foc mic pana se evapora alcoolul din vin.
Daca va place consistenta sosului, nu mai adaugati si amidonul. Daca doriti sosul mai gros, dizolvati amidonul in 2-3 linguri de sos si adaugati totul in tigaie.
Se mai lasa pe foc 3-4 minute si apoi se stinge focul. Se serveste cu orice garnitura va place. Eu am folosit cus cus.
Cus cusul l-am pregatit cum scria pe cutie.
L-am calit in 50g unt, amestecand continuu cu o furculita pentru a nu se forma cocoloase.
Am adaugat apa fiebinte, sare si l-am mai lasat la foc mic, pana s-a umflat - cam 10 minute. Se scurge si se serveste fierbinte.
Pofta buna!
hmm si cand ma gandesc ca ma in casa cus-cus si ficatei... Suna tare bine!
RăspundețiȘtergerelooks so yummy!!! i love cous cous :)
RăspundețiȘtergereDelicioasa combinatia,de retinut!Pupici!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie f buna mancarica!
RăspundețiȘtergereCristina, deja nu mai este! S-a terminat imediat!
RăspundețiȘtergereFlory, merge foarte bine combinatia, cus-cusul merge aproape la orice!
Antonina, te astept cu pareri dupa ce incerci!
mmm..............ce pofta mi-ai facut de niste ficatei.
RăspundețiȘtergereI have to say I have never cooked with livers - but this looks delicious - I love the step by step pictures :)
RăspundețiȘtergereMary x
This really looks delicious. I really love crepes and these sound very good. This is my first visit to your blog, so I took some time to browse through your earlier posts. I'm so glad I did that. I really like the food and recipes you share with your readers and I'll definitely be back. Ihope you have a great day. Blessings...Mary
RăspundețiȘtergereDelicios! Ador ficatul :)
RăspundețiȘtergereSi eu ador ficatul dar si cus-cus-ul e preferatul meu :D
RăspundețiȘtergerehttp://unbolcusupa.blogspot.com/