- Maioneza, devine mai spumoasa daca la sfarsitul prepararii ei, adaugam o lingura cu apa rece(treptat).
- Cand preparati salata de morcovi, evitati sa folositi zeama de lamaie, pentru ca aceasta distruge vitamina A. De preferat ar fi ulei de masline.
- Mirosul de peste, dispare de pe maini, daca ne clatim cu otet imediat.
- Orezul ramane intreg si alb , daca adaugam o felie de lamaie in apa de fiert. Putem adauga o lingurita de zeama de lamaie la un litru de apa.
- Ouale sunt mai usor de curatat, daca in apa de fiert adaugam cateva linguri de otet.
- Pentru ca supa sa nu dea in foc, se unge pe interior marginea oalei cu putin unt.
- Cand preparam o salata, este bine sa punem mai intai sarea si apoi uleiul, deoarece, sarea nu se dizolva in ulei.
miercuri, 25 ianuarie 2012
Sfaturi practice
M-am gandit sa fac un nou subiect pe blogul meu, si anume SFATURI PRACTICE. Am cules cateva pentru moment, dar ma voi documenta in continuare pentru a vi le impartasi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Stiam si eu o mica parte din ele, aceste sfaturi ne salveaza timp si ne ajuta sa gatim mult mai gustos si sanatos ;) Astept mai multe!
RăspundețiȘtergereVor veni cu siguranta mai multe! Sunt de mare ajutor in bucatarie, aceste sfaturi!
RăspundețiȘtergereLavi, am si eu un un sfat pt galeria ta: atunci cand tai ceapa tine apa in gura si nu te mai ustura ochii. Este citit intr-o revista mai veche, de pe vremea mamelor noastre, si probat de mine!
RăspundețiȘtergere