miercuri, 25 ianuarie 2012

Sfaturi practice

M-am gandit sa fac un nou subiect pe blogul meu, si anume SFATURI PRACTICE. Am cules cateva pentru moment, dar ma voi documenta in continuare pentru a vi le impartasi.

  • Maioneza, devine mai spumoasa daca la sfarsitul prepararii ei, adaugam o lingura cu apa rece(treptat).
  • Cand preparati salata de morcovi, evitati sa folositi zeama de lamaie, pentru ca aceasta distruge vitamina A. De preferat ar fi ulei de masline.
  • Mirosul de peste, dispare de pe maini, daca ne clatim cu otet imediat.
  • Orezul ramane intreg si alb , daca adaugam o felie de lamaie in apa de fiert. Putem adauga o lingurita de zeama de lamaie la un litru de apa.
  • Ouale sunt mai usor de curatat, daca in apa de fiert adaugam cateva linguri de otet.
  • Pentru ca supa sa nu dea in foc, se unge pe interior marginea oalei cu putin unt.
  • Cand preparam o salata, este bine sa punem mai intai sarea si apoi uleiul, deoarece, sarea nu se dizolva in ulei.
Si lista va continua...................

3 comentarii:

  1. Stiam si eu o mica parte din ele, aceste sfaturi ne salveaza timp si ne ajuta sa gatim mult mai gustos si sanatos ;) Astept mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vor veni cu siguranta mai multe! Sunt de mare ajutor in bucatarie, aceste sfaturi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lavi, am si eu un un sfat pt galeria ta: atunci cand tai ceapa tine apa in gura si nu te mai ustura ochii. Este citit intr-o revista mai veche, de pe vremea mamelor noastre, si probat de mine!

    RăspundețiȘtergere