marți, 3 ianuarie 2012

Sarmalute in foi de varza

Ingrediente:
- 1kg carne de porc tocata - putin mai grasuta - ca pentru sarmale
- o ceapa mare
- 3 linguri cu varf de orez
- pasta de tomate
- varza murata - in poza am si frunza de vita, dar nu a fost buna - s-a rupt
- sare si piper
Tocam ceapa marunt si o adaugam peste carne. Condimentam cu sare si piper, adaugam pasta de tomate si orezul.
Amestecam foarte bine.


Eu le-am facut in vas roman. Cat am pregatit carnea am pus vasul roman in apa - cca. 20 minute. Pe fundul vasului am pus varza tocata, putina slaninuta si pasta de tomate.
Formam sarmalutele si le asezam frumos in vas.

Deasupra lor mai punem putina varza tocata marunt, pasta de tomate si cateva bucati de slaninuta.
Lasam la cuptor cca 2 ore , la foc mic.


Servim cu smantana si hrean!
Pofta mare!

7 comentarii:

  1. Hmm bune sarmalute!! La multi ani sanatosi, plin de bucurii si multe realizari frumoase! Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Adela! Un An Nou fericit iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine te-am regasit in noul an....La multi ani cu sanatate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Viviana! Iti doresc multa sanatate si impliniri in acest an!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ador sarmalutele in oala de lut. Cand mai faci sa-mi trimiti si mie ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie mi-e cam foame acum. Oare de ce am inceput sa navighez pe blogul tau? Arata foarte bine sarmalele.Vreau si eu....

    RăspundețiȘtergere
  7. Cornelia, multumesc pentru comentarii! Asa patesc si eu cand incep sa navighez pe bloguri culinare!

    RăspundețiȘtergere