vineri, 27 ianuarie 2012

Pui marocan

Ingrediente:
- 2 pulpe
- o ceapa
- o lamaie
- 3 catei de usturoi
- 4-5 cartofi fierti
- 10 masline negre
- 2 oua
- patrunjel tocat marunt
- un varf de cutit de sofran
- maghiran
- nucsoara
- ulei de masline
- sare si piper
Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete sau pe lung, ii ungem cu ou, sare si piper si ii bagam la cuptor .

Lamaia o curatam, iar miezul il tocam marunt si apoi il strivim cu furculita pentru a iesi tot sucul. Adaugam 2 linguri de ulei de masline si condimentele.

Cu aceasta marinata, ungem carnea de pui si o lasam sa se patrunda bine timp de 20 de minute.

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 2 linguri de ulei de masline. Adaugam usturoiul strivit .

Adaugam maslinele si mai calim 5 minute, sa se inmoaie putin.

Adaugam bucatile de pui marinate si patrunjelul.

Rumenim putin carnea si apoi adaugam un pahar cu apa pentru a fierbe bine carnea. Lasam la foc mic cca 45 de minute. Daca sosul format scade, mai adaugam putina apa.
Servim pe pat de cartofi.
Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Ce frumos ies aburii din farfurie, delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Kamela, chiar a fost delicios! Foarte aromat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un pranz minunat de bun cu acest pui.
    Pup si zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta reteta, Lavinia, ma tenteaza sa incerc sa fac si eu puiul asa, multumesc pentru inspiratie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Gracias por tu visita y saludos.....!!!! increible receta..!!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce bine arata si ce arome placute are. imi place mult

    RăspundețiȘtergere